Solarmodulabmessungen: Welches wählen Sie?

Zonnepanelen Jinko Solar

Solarplatten zijn er in vele verschillende afmetingen en gedaantes. De technologieën volgen elkaar in rap tempo op en fabrikanten zijn bezig om constant te innoveren en meer vermogen uit hun zonnepanelen te halen. Met als gevolg dat er meer en grotere zonnecellen in een zonnepaneel worden gefabriceerd en er steeds weer nieuwe zonnepanelen afmetingen bij komen. Voor installateurs best lastig, want welke zonnepanelen afmetingen kies je? En welke afmetingen zijn bijvoorbeeld geschikt voor de woningbouw?

De juiste zonnepanelen afmetingen voor de woningbouw

Voor installateurs die dagelijks bezig zijn met het installeren van zonnepanelen in de residentiële markt, is het belangrijk om een ‘handelbaar’ zonnepaneel te kiezen. Hierbij is het goed om te kijken naar het formaat en het gewicht. Voor installateurs is het vaak niet praktisch om met zware en grootformaat zonnepanelen te werken op hoogte. In onderstaand overzicht vind je verschillende zonnepanelen afmetingen van onder de 2 m2. Deze panelen zijn uitermate geschikt voor de residentiële markt.

Tabel zonnepanelen afmetingen

De juiste zonnepanelen afmetingen voor bedrijfsdaken of PV velden

Voor zonnepanelen projecten op bedrijfsdaken of bij grote PV velden, kan er meer gekeken worden naar grootformaat zonnepanelen. Uitermate geschikt voor dit soort projecten zijn ook bifaciale zonnepanelen, we schreven hier eerder al een artikel over. Bifaciale panelen zijn zonnepanelen die aan beide kanten opbrengst genereren. Grootformaat zonnepanelen en bifaciale zonnepanelen zijn aan opmars bezig en verwacht wordt dat dit de standaard gaat worden de komende jaren.

Kijk goed naar het aantal WP/m2

Met alle verschillende afmetingen en nieuwe technologieën die op de markt komen, is het soms lastig om te bepalen waar je op moet letten. Het is in ieder geval verstandig om goed naar het aantal watt piek per vierkante meter (uitgedrukt in WP/m2) te kijken. Hoe hoger dit getal, hoe hoger het efficiency getal en hoe meer vermogen aan WP je uit een dakvlak haalt. In bovenstaande tabel vind je ook het aantal WP/m2 en de efficiency van de zonnepanelen terug.

Met de stijgende WP vermogens, stijgen dus ook de afmetingen. Zonnepanelen met een hoog vermogen en een compact formaat halen een hoge WP/m2 en worden dan ook gezien als goede panelen, als je kijkt naar de prestatie. Ons advies is dus om niet alleen naar het vermogen van een paneel te kijken, maar juist naar de combinatie vermogen en afmeting.

Zonnepanelen afmetingen

Filter op afmeting op ons platform

Op Solarhändler filter je eenvoudig op zonnepanelen afmetingen, aantal WP of cel type. Zo heb je binnen een paar klikken een goed overzicht van de beschikbare zonnepanelen die horen bij jouw zoekopdracht!

Auf facebook teilen
Facebook
Auf twitter teilen
Twitter
Auf linkedin teilen
LinkedIn
Auf email teilen
Email
Auf facebook teilen
Auf twitter teilen
Auf linkedin teilen
Auf email teilen

Andere auch angesehen

de_DEGerman
50%

Du bist auf halbem Weg!

Wohin können wir unser unverbindliches Angebot senden?

Solartraders producten

Suchen Sie einen bestimmten Solarmodul- oder Wechselrichtertyp?

Lass es uns wissen und wir werden gehen Suche nach Ihnen! Stellen Sie eine unverbindliche Anfrage und erhalten Sie mehrere Angebote.

Solartraders marktplaats